Μήνυμα και χριστουγεννιάτικες ευχές από τον πρόεδρο της ένωσης κατεχομένων κοινοτήτων επαρχίας Λευκωσίας

O Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας, σας εύχονται ολόψυχα Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέο Έτος!

Η χρονιά που μας πέρασε δοκίμασε τις αντοχές μας σαν ανθρωπότητα, έφτασε στα όρια τους, αρκετούς συνανθρώπους μας ψυχικά και σωματικά, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξε την αξία της οικογένειας, της συντροφικότητας τις απλές καθημερινές αξίες της ζωής.  Έφερε ενοποίηση και συμπαράσταση μεταξύ των κρατών και έδειξε ότι στις δύσκολες ώρες όλοι μπορούν να συνεργαστούν και να συνεισφέρουν.

Εμείς για ακόμη χρονιά, δηλώνουμε ότι ΔΕΝ Ξεχνάμε τη γη μας, ΔΕΝ χαρίζουμε τη γη των προγόνων μας, συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τη νέα γενιά, τους συμπολίτες μας και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αδικία που υφίσταται ο κυπριακός λαός για 46 συνεχόμενα χρόνια.  Υπενθυμίζουμε ότι οι σημερινές ενέργειες της Τουρκίας επί του εδάφους μας, επί της θαλάσσιας επικράτειας μας και επί της εναέριας κυριαρχίας μας, επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά την αδιάλλακτη στάση τους για επικράτηση επί του νησιού μας.  Δεν προσέρχονται σε διάλογο, αλλά εμφανώς πλέον δηλώνουν ότι, ό’τι έχουν πάρει με τη βία τους ανήκει και δεν το επιστρέφουν.

Θα πρέπει όλοι οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι πρόσφυγες και μη, να παλέψουμε για μία Κύπρο ελεύθερη, αποστρατικοποιημένη από ξένα στρατεύματα και χωρίς οποιεσδήποτε εγγυήσεις.  Θέλουμε μια Κύπρο, μια Πατρίδα επανενωμένη και όχι χωρισμένη! Για μία ανάσα καθαρό αέρα, για μία ανάσα οξυγόνο!

ΕΥΧOΜΑΣΤΕ ΤΟ 2021 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.

Δρ Ελευθέριος Αντωνίου
Πρόεδρος
ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ